Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Składniki: 1 kg surowych ziemniaków 20 dkg cebuli 20 dkg wędzonego boczku sól pieprz liście selera szklanka wody 2 łyżki przyprawy do zup w płynie 2 łyżki oleju. Wykonanie: Surowe ziemniaki obrać, cebulę pokroić w plasterki cienkie. Boczek pokroić w cienkie słupki. Do naczynia wlać lej wsypać czwartą cześć boczku. Układać warstwami ziemniaki i cebulę. Posypać boczkiem, oprószyć solą i popieprzyć. Zalać wodą z dodatkiem przyprawy do zup. Przykryć i dusić nie mieszając, aż ziemniaki będą miękkie. Pod garnkiem krążek. Przed podaniem obsypać zielenina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.