Skocz do zawartości

Jajka Zapiekane Z Pieczarkami


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Pospolite pieczarki i jajka podane trochę inaczej niż zwykle. 4 jajka 6 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach (po ugotowaniu zdjąć skórkę) 1 cebula pokrojona w cienkie piórka 30 dkg pieczarek pokrojone w półplasterki 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 1/2 szklanki drobno starkowanego żółtego sera sól,pieprz Na oleju zeszklić cebulę,dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania 1/2 wytworzonego przez grzyby sosu.Doprawić.Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem,na dnie ułożyć pokrojone w cienkie półplasterki ziemniaki,posypać przyprawami.Na nich równomiernie rozłożyć pieczarki,powierzchnię wyrównać,zrobić cztery wgłębienia i w każde wbić jajko,posypać solą i pieprzem.Całość zalewamy śmietaną wymieszaną z żółtym serem i od razu wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Zapiekamy 15 min w 180st.Śmietana z serem powinny zrumienić się.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.