Skocz do zawartości

Papryka Z Miodem


IGA

Rekomendowane odpowiedzi

Ten przepis znalazłam na blogu kulinarnym "Nie samym chlebem", wypróbowałam i uważam, że jest fantastyczny/ Wg mnie to najlepszy sposób na paprykę Papryka z miodem Zalewa : 8 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 4 łyżki miodu Wszystko razem zagotować. Do słoików dać paprykę (najlepiej czerwoną) oczyszczoną z nasion i pokrojoną w ćwiartki, do każdego słoika liść laurowy, gorczycę, kuleczkę ziela angielskiego, i 1 łyżkę oleju. Zalewać gorącą zalewą, pasteryzować 10 min. I od razu wyjmować z garnka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Mam także przepis na paprykę z miodem i jest to zalewa na 3 kg papryki

2 szkl octu 6%

9 szkl wody

1/2 kg miodu sztucznego (oczywiście lepszy naturalny jeśli ktoś ma)

sól do smaku

ziele angielskie

liść laurowy

Patetyzowanie 5 min, wyciągnąć od razu żeby się nie rozgotowała.

Papryka jest delikatna i z wyrazem, bardzo charakterystyczny smak, nie ma co się obawiać że będzie za słodka, oczywiście jeśli chcemy dajemy więcej miodu jak kto lubi, ale z tej receptury naprawdę polecam, robię taką od kilku lat i nie znam osoby której by nie posmakowała :))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.