Skocz do zawartości

Zupa Brokułowo-serowa


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznaję, że spodziewałam się dosyć mdłej, gęstawej zupki. Gestawa trochę jest, ale nie mdła, a lekko ostra :?:

ZUPA BROKUŁOWO-SEROWA

składniki na 6 porcji:

- 55g masła

- 30g mąki pszennej

- 750ml rosołu z kurczaka

- 750ml mleka

- 1/2 łyżeczki soli

- 1/2 łyżeczki białego pieprzu

- 470g sparzonych różyczek brokułów

- 340g startego sera cheddar

W dużym garnku lub brytfannie rozgrzać masło, dodać mąkę i zmniejszyć ogień. Gotować przez 2 minuty. Dodać rosół, mleko, sól i pieprz. Zagotować. Ogień zmniejszyć i dusić przez 10 minut. Dodać brokuły i ser. Dusić jeszcze przez 5 minut. Podawać zaraz po ugotowaniu z groszkiem ptysiowym lub grzankami. 

źródło: książka pt. "Po prostu pyszne gotowanie 2" Rona Kalenuika

post-8947-1219176983_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.