adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wylądowała na stole podczas parapetówki. Rolada nie była za słodka, bo kakao było niesłodzone, ale mimo moich obaw, była smaczna :?: Bałam się, że nikt nie będzie chciał jej jeść, bo wyglądała wg mnie nieapetycznie (takie ciemne coś ;)), ale goście mnie miło zaskoczyli i wcinali :razz: ROLADA CZEKOLADOWA składniki: - 1 jajko - 1 żółtko - 125g cukru (2/3 szklanki) - 125g roztopionego masła - 75g niesłodzonego kakao - 30 pokruszonych biszkoptów - 50g grubo posiekanych migdałów lub orzechów laskowych Utrzeć jajka z cukrem w dużej misce na bladokremową, puszystą masę. Dodać masło i kakao, utrzeć na gładko. Wsypać biszkopty i migdały, wyrobić szybko na dość ścisłe ciasto. Uformować z niego wałeczek w kształcie salami. Zawinąć w folię spożywczą i zostawić na noc w lodówce. Odwinąć z folii, pokroić w plastry o grubości 1cm. Przechowywać w lodówce, wyjąć w momencie podawania na stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 takie ciemne cos jak piszesz wygląda apetycznie i aż chce sie skubnąć trochę. Wypróbuję! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ważne, że smakuje :?: A wygląda i tak apetycznie. Fajny przepis na małe co nieco :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 najfajniejsze w tym przepisie jest to, że robi się dzień przed imprezą, tuż przed nią wystarczy tylko pokroić :razz: gorzej jak ma się samemu nagle ochotę na małe co nieco i trzeba czekać :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.