Skocz do zawartości

Rolada Czekoladowa


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

Wylądowała na stole podczas parapetówki. Rolada nie była za słodka, bo kakao było niesłodzone, ale mimo moich obaw, była smaczna :?: Bałam się, że nikt nie będzie chciał jej jeść, bo wyglądała wg mnie nieapetycznie (takie ciemne coś ;)), ale goście mnie miło zaskoczyli i wcinali :razz: 

ROLADA CZEKOLADOWA

składniki:

- 1 jajko

- 1 żółtko

- 125g cukru (2/3 szklanki)

- 125g roztopionego masła

- 75g niesłodzonego kakao

- 30 pokruszonych biszkoptów

- 50g grubo posiekanych migdałów lub orzechów laskowych

Utrzeć jajka z cukrem w dużej misce na bladokremową, puszystą masę. Dodać masło i kakao, utrzeć na gładko. Wsypać biszkopty i migdały, wyrobić szybko na dość ścisłe ciasto. Uformować z niego wałeczek w kształcie salami. Zawinąć w folię spożywczą i zostawić na noc w lodówce. Odwinąć z folii, pokroić w plastry o grubości 1cm. Przechowywać w lodówce, wyjąć w momencie podawania na stół.

post-8947-1219185000_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.