adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Pierwsze, jakie zrobiłam. Pięknie wyrosły, zapach jabłek z cynamonem unosił się w całym domu i momentalnie zniknęły. Smakują nawet tym, którzy nie przepadają za jabłkami i cynamonem. MUFFINKI JABŁKOWO-CYNAMONOWE składniki: - 1 jajko - 1/2 kubka cukru - 1 kubek mleka - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyzeczka proszku do pieczenia - 2 kubki mąki - 4 łyżki masła (roztopić i ostudzić) - 2-3 jabłka pokrojone w małą kostkę Kruszonka: - 1 łyżka masła - 2 łyżki cukru - 2 łyżki mąki - 1/2 łyżeczki cynamonu Jajko ubijamy z cukrem na puszysta białą masę. Kolejno dodajemy resztę składników. Ciasto nakładamy do blachy z dołeczkami (taka specjalna na muffinki) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierowymi foremkami. Ciasto należy nalożyć do 3/4 wysokości blachy. Składniki na kruszonkę rozcieramy w dłoniach, tak aby powstały małe grudki. Ciasto w blaszce obficie posypujemy kruszonka. Pieczemy 25 min w temp 200 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiaa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 dzieki za przepis pieklam na niedziele sa wspaniale a smak mniam dzisiaj pieke nastepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 bardzo się cieszę, że Ci zasmakowały :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annar Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Uwielbiam mufinki. Tu gdzie mieszkam mufiny to chyba najbardziej popularny deser. Wlasnie szukalam nowego przepisu. W piatek obchodzone jest halloween i zawyczaj wypieka sie mufiny ozdabiajac je masą cukrową i lukrem. Napewno wyprobuje ten przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.