Skocz do zawartości

Racuchy Z Jabłkiem I Ricottą


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

Wypatrzyłam je w kuchnia.tv u Słodkiego Drania. Nie miałam jeszcze wtedy miksera, dlatego spodobał mi się ten przepis i spróbowałam :?:

RACUCHY Z JABŁKIEM I RICOTTĄ

składniki:

- ¾ szklanki mąki 

- 2 duże kwaśne jabłka

- ¾ opakowania sera ricotta

- 1 łyżka miodu

- 1 łyżka miazgi migdałowej

- 4 jajka

- szczypta gałki muszkatołowej

- szczypta cynamonu

- 1/2 łyżeczki soli

- tłuszcz do smażenia

- cukier puder

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do racuchów najlepsze będą twarde, mięsiste i kwaśne jabłka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z jabłkami, serem, miodem, mąką i migdałami, posolić i przyprawić do smaku cynamonem i gałką muszkatołową (najlepiej świeżo startą). Dodać pianę z białek. Robimy to powoli, starając się żeby nie “oklapła” przy mieszaniu składników. Racuchy smażyć na oleju. Osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypać cukrem pudrem.

post-8947-1219263932_thumb.jpg

post-8947-1219263936_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.