Skocz do zawartości

Kotleciki Warzywne


k@sia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • fasolka szparagowa
  • marchewka
  • cebula
  • jaja
  • bułka tarta
  • vegeta
  • majeranek
  • pieprz
Fasolkę umyć, obciąć końce, gotować w osolonej wodzie ok. 15 min. Obraną marchewkę obgotować aby trochę zmiękła, cebulę posiekać i podsamżyć. Fasolkę i marchewkę zemleć w maszynce do mięsa, dodać cebulę, jaja, bułkę tartą i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, smażyć na oleju na złoty kolor.

Smacznego :?:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy jajka dodać surowe czy ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę? Czy te kotleciki jeszcze panierować? Byłabym też wdzięczna za wskazówki ilościowe :?:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jaja oczywiście surowe, a co do proporcji to tak na wyczucie :?: Fasolka jest głównym składnikiem, marchewka jako kolorystyczny dodatek, a cebulka i reszta składników trochę tak jak w kotletach mielonych, tak żeby była odpowiednia konsystencja i smak ;) Kotlecików nie trzeba panierować, ale jeśli ktoś ma ochotę to nic nie stoi na przeszkodzie :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.