Skocz do zawartości

Nalewka Z Agrestu


mcwill

Rekomendowane odpowiedzi

Produkty:

-1kg owoców agrestu

- 1 litr wódki 45%

- 0,3 kg cukru

- pół laski wanilii

- kawałek korzenia imbiru

Przygotowanie:

Dojrzały agrest obrać z ogonków i szypułek, umyć i osuszyć. Następnie owoce lekko rozgnieść, aby popękały, ale nie miażdżyć. Zalać wódką, dodać przyprawy i postawić w ciepłym słonecznym miejscu na 2 -3 tygodnie. Po tym czasie zlać nalew, przecedzić i postawić do ciemnego chłodnego pomieszczenia.

Owoce zasypać cukrem, wstrząsać co 2 -3 dni naczyniem, aby przyspieszyć rozpuszczanie cukru. Po zlaniu syropu dolewany do niego otrzymany wcześniej nalew. Nalewkę przefiltrować, rozlać do butelek i odstawić w chłodne i ciemne miejsce przynajmniej na 1 miesiąc.

Nalewka ma barwę uzależnioną od koloru owoców. Zamiast cukru można dodać odpowiednią ilość miodu.

Czas przygotowania:

jak wszystkie nalewki im dłużej tym lepiej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.