Basia K Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 4kg ogórków 6 cebul 3 szkl cukru 2 szkl octu 1 torebka przyprawy "CURRY" 2 łyżki soli Umyte ogórki pokroić na cienkie plasterki. Cebule tak samo pokroić. Wymieszać to z octem,cukrem i curry. Odstawic na 3 godziny! Potem jeszcze raz przemieszać łyżką i kłaść do słoiczków. Gotować 15-20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolcia Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 robiłam je ostatnia tylko ja jeszcze dodawałam do tego łyżkę pieprzu mielonego Są przepyszne. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 robilam w zeszlym roku, zrobilam i w tym. pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ja również robię te ogóreczki, ale nieco inaczej: 1l wody 1 szkl octu 2 szkl cukru 3 łyżeczki soli Składniki zalewy zagotować. Dodać 3 łyżeczki curry i wymieszać. Do słoików włożyć: kawałek korzenia selera, 1 ząbek czosnku i 1 plasterek cebuli. Nakładać ogórki i zalewać. Pasteryzować 10-15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.