Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Boeuf Strogonow 50 dag polędwicy wołowej, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 130 ml śmietany, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, natka pietruszki, sól i pieprz. Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyc mięso, a na końcu pieczarki. (każdy składnik osobno). Składniki przełożyc do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować. Posypać natką. Podawać z kluseczkami półfrancuskimi lub pieczywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawdor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 witaj do tych składników dodaję jeszcze ogórka kiszonego i jest rewelacyjne, polecam spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.