Skocz do zawartości

Temperatura Smażenia - Instrukcja Dla Kucharza...


Gość ks_robak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, naprawiałem patelnię elektryczną z kuchni żywienia zbiorowego pewnej instytucji charytatywnej. Stary złom wyposażyłem w bardzo dokładny, cyfrowy termostat z wyświetlaczem temperatury zadanej i aktualnej. A że kucharze tam nie zawsze są bardzo fachowi, chciałbym przy okazji wywiesić przy sterowniku tabelę zalecanych temperatur smażenia dla danych tłuszczy oraz produktów. Próbowałem coś wygoglować, ale nie bardzo mi się powiodło, wyczytałem tylko, że warto nastawę temperatury ograniczyć do 180C - tak zrobiłem. Zatem mam prośbę o naprowadzenie na taką tabelę, bądź rady co warto by w takim spisie zamieścić. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.