Skocz do zawartości

Patison W Occie


k@sia

Rekomendowane odpowiedzi

Zalewa:

  • 1l wody
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 3 łyżki octu
  • 3/4 szkl. cukru
Do słoika włożyć:

  • nasiona kopru
  • gorczycę
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • chrzan
Patisony młode ze skórką, stare obieramy, usuwamy miąższ, kroimy w kawałki i układamy w słojach.

Zalewę zagotować, zalać słoje, aby patison był przykryty. Pasteryzować ok.15 min

Zalewy wystarcza na 4 słoiki 0,5l.

Smacznego :)

post-11138-1238952451_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.