teresap Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa Proszę o degustację następnego wypieku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bozkaj Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Biszkopt (ja zawsze robie ten) 5-6 jajek (zależy od wielkości biszkoptu) 1/2 szk mąki tortowej 1/2 szk mąki ziemniaczanej 3/4 szk cukru 1 łyżeczka proszku Oddzielić białka od żółtek i do żółtek dodać 1/2 łyżeczki octu roztrzepać i zostawić Białka ubić z szczyptą soli +cukier +żółtka+ mąka z proszkiem zmieszana = ciasto ,czyli spód naszego placka Witam.nie mam pojecia co do pieczenia cist.POMÓZ PROSZĘ. CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA,CZY NA SUROWE CIASTO NAŁOZYC JABŁKA I UPIEC.JESTEM BEZTALENCIEM... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 bozkaj....tak,z tych produktów trzeba upiec biszkopt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa Proszę o degustację następnego wypieku :) teresap...a jaki masz następny, pyszny wypiek? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA, TAK - upiec biszkopt Jak biszkopt przestygnie nałożyc gorące jabłka i znów poczeka na wystygniecie i bita śmietana ............... CZEKAM NA OPINIE I UDOWODNIENIE SOBIE ŻE NIE JEST TAK ŻLE , TYLKO TROSZKIE ODWAGI CZEKAM NA ZDJĘCIE :) A propo nowego ciasta tak mam tylko brak mi czasu i jeszcze zrobiłam zdjęcia i syn je gdzieś zasiał ,, obiecuje wstawi przepis jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 teresap...ten jabłecznik na 100%, będzie na święta Bożego Narodzenia,bo jest świetny!! i myślę,że to "nowe" ciasto,będzie równie pyszne,czekam z niecierpliwością na przepis :) pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Nowy przepis to PLACEK ORZECHOWY - zapraszam do upieczenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 A ja po roku czasu przypomniałam sobie ten przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Basiu wygląda smakowicie. Mam nadzieje że nie tylko wygląda ale i smakuje POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 teresap... nie wiem już który raz robię twój jabłecznik, i zawsze wychodzi super pyszny :grin: żałuję tylko,że syn zabrał aparat i nie mogę pokazać mojego wypieku, twojego super jabłecznika :D może kiedyś mi się uda? pozdrawiam serdecznie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 A ja po roku czasu przypomniałam sobie ten przepis Basia K...śliczny wyszedł ci ten jabłecznik i z pewnoscią pyszny :grin: pozdrawiam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Dziś przywiozłam jabłka to na środę, lub sobotę będzie nowa wersja szarlotki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Dziś przywiozłam jabłka to na środę, lub sobotę będzie nowa wersja szarlotki :mrgreen: Kasiu naprawdę polecam, tym bardziej że teraz jest pora tz. jabłkowa, a co do jabłecznika to na pewno nie pożałujesz. Ja ostatnio piekłam 5.11. na imieniny męża i dziś na urodziny syna. Wszystkim polecam i czekam na opinie POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Poprostu pycha. Super przepis !!! :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.