ina12 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki małe opakowanie cukru waniliowego tłuszcz do wysmarowania blachy Oddzielić żółtka, białka ubić na sztywną pianę i dalej ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz mąkę. Na wysmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe porcje, zachowując odstępy. Piec w temp. 180*C. na jasnozłoty kolor, podważać i zawijać jeszcze gorące owijając trzonek drewnianej łyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bubcia36 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 witaj,własnie zjedlismy te ciasteczka,delikatne w smaku przypominające przepyszne biszkopciki :) nie miałam cukru wanilinowego wiec dodałam kilka kropel olejku wanilinowego.Zrobienie ciasteczek zajęło nam chyba 5 minutek,są przzepyszne daje 6.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Bubcia ogromnie dziękuję za wypróbowanie, za podzielenie się opinią i za wystawioną wysoką ocenę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betty250 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mniam mniam poprostu EXTRA!!!!!!!!!!!!!!!Oboje z mężem dajemy 6!!!! Dołączamy foteczkę :roll: Pozdrawiamy. PS Następnym razem musimy zrobić chyba z trzech porcji,bo jedna znika po paru chwilach :) . Aż się śmieją do nas ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Betty bardzo miła dla mnie wiadomość. Stokrotne dzięki dla Ciebie i Twojego męża za dokładny opis, zdjęcie i za tak wysoką ocenę. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.