mart Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 50 dag miesa mielonego,2 szklanki bulionu(moze byc z kostki),1 jajko,4lyzki mleka,4 lyzki bulki tartej,pol lyzeczki majeranku, natka pietruszki,sol,pieprz Sos:peczek koperku,2 zoltka,pol szklanki smietany 22%,1 lyzeczka maki ziemniaczanej,sol ,pieprz Mieso wymieszac z jajkiem,mlekiem,bulka tarta,natka i przyprawami.Z masy uformowac nieduze pulpety i gotowac do momentu az wyplyna w bulionie,nastepnie wyjac.Koperek umyc i posiekac.Zoltka roztrzepac ze smietana.Make ziemniaczana rozprowadzic niewielka iloscia wody i dodac do smietany,dodac koperek,doprawic i wlac do bulionu w ktorym gotowaly sie pulpety.Mieszac az sos zgestnieje.Pulpety wlozyc do sosu i zagrzac.Podawac z ryzem lub ziemniakami.Naprawde dobre.Przepis pochodzi z "Lubie gotowac"Proszynski i S-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mela Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dziękuje za fajny przepisik ,klopsiki bardzo SMAKOWAŁY !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 mela ciesze sie bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Dodałam zdjęcia na zachętę.Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.