Skocz do zawartości

Pizza


pszubart

Rekomendowane odpowiedzi

Pizza. Farsz: pieczarki, cebula, ser żółty, oregano. Sos: koncentrat pomidorowy, woda, czosnek, pieprz, sól, cukier. Ciasto: 50 g drożdży, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju, 1 szklanka wody, 3 szklanki mąki. Wykonanie farszu: Pieczarki oraz cebulę pokroić i razem podsmażyć na oleju. Wykonanie sosu: Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć wodą. Dodać posiekany ząbek czosnku, pieprz, sól, cukier i dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Do dużej miski wrzucić drożdże, cukier, sól, dodać olej, wlać wodę i zaczekać, aż drożdże się rozpuszczą. Wsypać mąkę, wymieszać i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto ponownie zagnieść. Podzielić na 4 równe części, każdą z nich rozwałkować na duży placek i wyłożyć na 2 blachy do pieczenia, pokryte cieniutką warstwą oleju (2 placki na 1 blachę). Na ciasto nałożyć sos, farsz i wstawić do piekarnika. Piec w zależności od piekarnika 20-25 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia, pizze posypać startym serem żółtym i oregano. :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.