Skocz do zawartości

Pigwówka


k@sia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • 1 kg owoców pigwy
  • 1 kg cukru
  • litr wódki
Dojrzałe owoce pigwy, pokroić, oczyścić z nasion. Zasypać cukrem, odstawić na 6 - 10 dni. Zlać syrop, połączyć go z wódką. Nalewka musi dojrzewać min 3 m-ce. Pozostałe owoce pigwy można zalać wódką i zostawić przynajmniej na pół roku.

Smacznego :)

PS. Moja nalewka właśnie dojrzewa, mam nadzieję że zdąży zanim zniknie w tajemniczych okolicznościach :) bo już teraz smakuje super :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Wypróbowałam naleweczkę po miesiącu dojrzewania i jest super :-D Szkoda, że tak mało jej zrobiłam ;P Polecam wszystkim :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.