Skocz do zawartości

Omlet ze szparagami


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Omlet ze szparagami

3 jajka,

4 łyżki masła,

sól, pieprz,

4 łyżki ugotowanych czubków szparagów

Czubki ugotowanych szparagów udusić w 1 łyżce masła.

Umyte jajka wbić do miski, dodać 1/2 łyżki masła po-

krajanego na malutkie kawałeczki, 2 łyżeczki wody oraz

1 łyżkę uduszonych w maśle główek szparagów. Wsy-

pać do smaku soli i pieprzu. Ubijać widelcem nie dłu-

żej nil 1 min. Na ostrym ogniu rozgrzać na patelni

21/2 łyżki masła i szybko wlać masę jajeczną na roz-

grzany tłuszcz, mieszając widelcem, aby się równo roz-

lała na powierzchni. Potem smażyć na zmniejszonym

płomieniu, potrząsając patelnią, żeby omlet nie przywie-

rał do dna. Smażąc odsuwać brzegi omletu od ścianek

patelni, podważając widelcem. Gdy omlet podrumieni się

od spodu, a z wierzchu będzie jeszcze trochę wilgotny,

złożyć go na połowę i zsunąć na talerz. Do środka wło-

żyć 3 łyżki czubków szparagów.

Podawać natychmiast.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.