teresap Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Przepis mam od przyjaciółki WIESI Naleśniki - każdy ma swój przepis , wielkość naleśnika zależy od nas FARSZ 1 brokuł ( surowy pocięty w małe kwiatki) + 2 marchewki starte na grubych oczkach usmażyć z małą ilością tłuszczu i kapką wody ( dusimy)+ przyprawy wegeta+ pieprz +sól +magi +zioła prowansalskie 2 piersi z kurczaka pojedyncze , pokrojone w drobną kostkię obsmażyć z solą pieprzem i czosnkiem granulowanym pod koniec smażenia połać keczupem Usmażyć pieczarki tak około 05 kg też doprawić Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i nakładać na środek naleśnika, posypać serem , zwinąć w tz kopertę i obtoczyć w jajku i bułce , obsmażyć jak krokiety tylko pod przykryciem Krokiety można zrobić dzień wcześniej i na drugi dzień obtaczać i obsmażać Odnośnie składników w farszu , to ilość wedle uznania np. jak mamy miej piersi czy pieczarek też może być GOTOWE SMACZNEGO Przepraszam że nie daje zdjęcia obsmażonych , ale nie zdążyłam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jak sie te nalesniki zwija w koperte, tak, ze sie nie rozleca podczas obsmazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jak będę piekła dodam zdęcie , a tak na razie to farsz kładziemy na środek dwa boki do środka a następnie kolejne dwa się nałożą na siebie i wyjdzie kwadrat. Proszę się niebac przy obtaczaniu się nie rozwalą ? Życzę smacznego i czekam na opinię. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ale fajny przepis!Ja do takich ponownie podsmażanych potraw naleśniki smażę tylko z jednej strony bo ta druga potem będzie obsmażana więc sobie ułatwiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Jaki ciekawy farsz! Muszę koniecznie wypróbować. Tym bardziej, że u nas ostatnio naleśniki królują i to w różnych wersjach - na słodko i na ostro :) Ja w tygodniu robiłam z farszem z mielonego mięska + groszek + pieczarki i przecier pomidorowy, śmietanka - taki a'la boloński gęsty sos i po usmażeniu na wierzch starty ser i polać keczupem. Też polecam - pycha :sad: Jak wypróbuję z brokułami, to napiszę o wrażeniach. Pozdrawiam :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Czekam na opinię POZDRAWIAM :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Z pewnością wypróbuję. Uwielbiam brokuły i uwielbiam kurczaka. A już najbardziej uwielbiam naleśniki z nie-słodkim farszem. Ja ten granulowany czosnek zamienię na tradycyjny ząbek albo dwa. No i zamiast przypraw typu maga czy vegeta wybieram raczej zioła. Może oregano i świeża bazylia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.