Katarzyna Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Przepis dostałam od koleżanki Ani :) * 1 kg kapusty kiszonej * grzybów suszonych lub gotowanych * 2 1/2 łyżki mąki * 2 1/2 szklanki bułki tartej * duża cebula przesmażona na 4 łyżkach oleju * 3 jajka * sól pieprz do smaku Kapustę ugotować do miękkości > grzyby suszone też > jeśli mam świeże grzyby gotuję i dobrze odcedzam. Kapustę dobrze odcisnąć i razem z grzybami drobno poszatkować lub przekręcić przez maszynkę z dużymi dziurami . Dodać jajka, cebulę mąkę i bułkę tartą > dobrze wymieszać . Formować kotleciki > obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni . Wyśmienite na gorąco i zimno > na obiad kolację i jako danie wigilijne ;) Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Pierwszy raz w tym roku na wigilijnym stole zagoszczą jako nowość > wcześniej już jedliśmy , ale Teściowa i reszta rodzinki nie miała tej przyjemności > ciekawa jestem co powiedzą :) Nam smakowały ogromnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Przepis zapowiada sie ciekawie ....mam pytanie , tej bułki to ma być tak dużo ? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Nieraz sypię mniej bułki > jak uda mi się dobrze odcisnąć wodę i biorę grzyby gotowane też tak około kilograma :) Tak że wtedy bułki nie jest za dużo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Dziekuje za porady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Mam jeszcze pytanko ; z czym się podaję te kotleciki ..jakiś sos ? kapusta już sie gotuje , grzybki też ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Możesz podać bez sosu > ja robiłam taki sosik grzybowy ze śmietaną , albo z torebki ;) Czekam na opinie po degustacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Kotleciki PYYYSSZZZNNNEE !!!! zrobiłam z mniejszej porcji składników ...zapomniałam dodać makę ,ale i tak wyszły super ...Do kotletów były kluski szare i sos grzybowy. Polecam ,i dziekuję za przepis !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Dorotko kotlety bardzo apetyczne...kluseczek szarych też bym sobie zjadła-jak coś zostało to jadę do Ciebie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Dorotko cieszę się że smakowały ;) Elu ja też chyba podskoczę na taki obiadek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Oj zostało ,zostało ;) ....zapraszam !!!!!!! Zjadłam zimnego kotleta , tak samo smaczny ...myslę ,ze sos pomidorowy tez by pasował . Te kotlety zagoszczą na stałe w moim jadłospisie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Cieszy mnie to Dorotko że mogłam urozmaicić troszkę meni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Dzisiaj na obiad zrobiłam kotleciki już mam wszystko gotowe tylko usmażyć podam z pekinką. Kasiu proszę o więcej takich fajnych przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Iwonko zawsze jak tylko coś nowego dobrego wpadnie mi w ręce to zaraz sie z Wami dzielę więc jak tylko coś to będzie na bank ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.