Skocz do zawartości

Parówki na sposób holenderski


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Parówki na sposób holenderski

1/2 kg cienkich parówek

15 dag startego żółtego holenderskiego sera

3 duże pomidory

1/2 puszki zielonego groszku(konserwowego)

1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

1 łyżka posiekanego szczypiorku

2 żółtka

4 łyżki pikantnego ketchupu

1 łyżka masła

sól, pieprz, gałka muszkatałowa do smaku

Obrane z osłonek parówki pokroić na kawałki (ok. 2 cm). Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.Dodać groszek konserwowy. Wymieszać.Przełożyć do nasmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Żółtka i ketchup wymieszać z ziołami i przyprawami. Powstałym sosem polać przygotowaną wcześniej masę. Posypać startym żółtym serem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 25 min.)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.