Jolcia Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 A oto obiecane ciasto.Zdjęcie będzie później jak córka znajdzie chwilkę wolną. Biszkopt: -25 dag orzechów włoskich mielonych -20 dag cukru -5 łyżek pokruszonych biszkoptów -3 łyżki mąki krupczatki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -8 jajek -sok z jednej cytryny Ubić białka,dodać cukier,potem żółtka,biszkopty,mąkę z proszkiem i sok.Wylać na dwie blaszki i piec ok 20 minut.Blaszka [27/34 cm]. Krem: -12.5 dag masła -12.5 dag Kasi -1 1/2 gorzkiej czekolady -budyń czekoladowy -1 1/3 szklanki mleka -2 żółtka -3 łyżeczki cukru Szklankę mleka zagotować i wlać do nie 1/3 sklanki mleka wymieszane z budyniem i jednym żółtkiem.Zagotować mieszając.Powstanie budyń . Ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę,wyjąć z wody naczynie i dodać masło z margaryną.Zmiksować i poczekać ,aż ostygnie. Czekoladową masę zmiksować z budyniem i dodać żółtko utarte z cukrem. Dodatkowo: -dżem z czarnej porzeczki Jeden placek posmarować dżemem,rozsmarować krem.przykryć drugim plackiem.Polać polewą. Jeżeli ktoś lubi czekoladę to na pewno będzie zachwycony.Ciasto jest delikatne w smaku i nie słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 JOLU KOLEJNE CUDO..czekam z niecierpliwością na foteczki i serdecznie Cię pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Przepis brzmi smacznie.. również czekam na zdjęcia a recepturę już spisuję :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Oto obiecane zdjecia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Ajajaj !! ciasto pysznie się prezentuje .....czy do ciasta dodawałaś kakao ? Przepis w kolejce do wypróbowania . Pozdrawiam! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Jolciu widząc to ciasto ja już jestem nim zachwycona. Dzięki za przepis i zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Do ciasta nie dodawałam kakao.Biszkopt ciemnieje od orzechów, a krem jest ciemny od czekolady i budyniu czekoladowego. Dzięki za miłe słowa :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jachu Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Ciasto rewelacja! :lol: Wszystkim bardzo smakuje! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jachu piękne! Wyglada tak super że chyba trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jachu Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Smakuje jeszcze lepiej jak wygląda :lol: Chociaż przez to szybko znika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jachu cieszę się,że upiekłeś ciacho :lol: i najważniejsze,że smakuje. Pozdrawiam :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jachu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Wszystko dzięki Twojemu wspaniałemu przepisowi - już został umieszczony na liście TOP TEN :lol: Świetnie wszystko opisane, w żadnym miejscu nie musiałem się zastnawiać co gdzi e dodać, bo nie zawsze to jest takie proste dla faceta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Wasze zdjecia zachęciły mnie do wypróbowania...... ciasto smaczne , krem super w smaku ,taki delikatny . Achhhh ......te kalorie !!!!! ps.przepis oceniam na 5 !!!! Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Wasze ciasta pięknie się prezentują! Jolciu, przepis bardzo ciekawy i również u mnie czeka w kolejce do wypróbowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.