Basia K Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Smak super.Z piernikami nic złego się nie działo,mimo moich obaw. Jednak muszę go zrobic ponownie,żeby się pochwalic,bo niestety użyłam za dużą blaszkę i wyszedł mi bardzo niski.co nie przeszkadza nam w delektowaniu się nim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Ewuś fajnie te pierniczki wyglądają jakby takie duże rodzynki,mam chyba przepis z piernikami ale tam układa je się równo w środek masy serowej-połączenie sera i ciastek piernikowych musi być jednak apetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Nawet nie wiecie jak sie cieszę ,ze mój przepis tak wam przypadł do gustu i dziekuje za miłe komentarze:) pozdrawiam cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Ja również upiekłam ten sernik na męża i syna imieniny (11 i 12 XI), nie zdążyłam polać polewą i już nie poleję bo połowy już nie ma. Sernik łatwy w wykonaniu, smaczny i ciekawy na przekroju. A ja.... cóż muszę coś znowu upiec. Sernik jutro rano napewno upiekę, pierniki mam. Dzięki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysiasto Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 upiekłam wczoraj.Jest bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annar Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Skusił mnie ten przepis i zrobie go na święta zamiast zwyłego tradycyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Chcę upiec ten sernik ale w tortownicy. Czy powinnam trzymać go dłużej w piekarniku czy wystarczy czas podany w przepisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wystarczy czas napisany w przepisie:)tylko ta wieksza tortownica , mozna sprawdzić czy sie upiekł :-) wcisnąć wykałaczke w ciasto,jak wyjdzie wykałaczka brudna w ciescie tzn jeszcze sie nie upiekła jak czysta to jest gotowy :) smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Upiekłam ten sernik i wszystkim bardzo smakował. Trochę niski wyszedł bo piekłam w dużej blaszce, ale to nie zmienia faktu, że szybko został zjedzony. Na wierzchu polukrowałam i posypałam skórką pomarańczową. Muszę przyznać, że smak bardzo ciekawy i warto było wypróbować, jednak ja chyba wolę tradycyjny smak sernika :-? Za bardzo było w nim czuć te pierniki, nawet pachniał jak piernik. Ale taki urok tego przepisu. Niemniej ciasto smaczne, coś innego. Przepis już poszedł dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgust Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 SERNIK Z PIERNIKAMI NADZIEWANYMI W CZEKOLADZIE:)pyszności:)--------1 kg sera białego(3-krotnie mielonego)/1 kostka masła/6 jajek/30 dkg cukru/1 cukier waniliowy/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej/50dkg pierników nadziewanych w polewie czekoladowej/1 duża cytryna/tłuszcz i bułka tarta/------------żółtka,cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę/dodajemy masło,mąke ziemniaczaną i ucieramy/dodajemy ser trzykrotnie zmielony/cytryne parzymy,ścieramy na cieńkiej tarce skórke oraz wyciskamy z niej sok i dodajemy do sera/pokrojone na dwa lub trzy kawałki pierniki dodajemy do sera-mieszamy/białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli i dodajemy do masy-mieszamy delikatnie/wylewamy mase do dużej tortownicy i pieczemy około 50 minut w tem.200 stopni/na wystygniety placek polecam polewe czekoladową -smacznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgust Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Wspaniały przepis i wart pieczenia.sernik szybko zginał ze stołu bo jest naprawde smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.