Skocz do zawartości

Stuletnie Jaja


margaret65

Rekomendowane odpowiedzi

JAJA"STULETNIE"-----10 jajek/2 łyżki czarnej liściastej herbaty/łyżeczka mielonego czarnego pieprzu/1 łyżeczka anyżku/2 kostki maggi(ewentualnie 1-3 łyzki przyprawy maggi w płynie lub jeszcze lepiej-orginalnego sosu sojowego)/ziele angielskie/kilka ziaren kolendry-------Jajka zalać zimną woda,doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minutek.Trzonkiem noża lekko nadtłuc skorupki,ale ich nie obierać.Do wody dodać przyprawy i jajka w skorupkach,tak aby woda przykrywała jajka i gotowac na malenkim ogniu przez godzinę,a następnie pozostawić jajka w roztworze na co najmniej 8 godzin(najlepiej na cała noc).Obrać,pokroić na ćwiartki i podawać przybrane zieleniną-fajnie wyglada i ostro smakuje-doskonałe do kieliszeczka czegoś mocniejszego-:)smacznego:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.