margaret65 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 JAJKA GIOVANNIEGO W KOSZULKACH-------zagotować 1 litr osolonej wody z dodatkiem 1 łyżki octu winnego.Ugotować jajka w "koszulkach"to jest gotować jajka w wodzie przez 3 minuty,wybijając je ze skorupek nad samą powierzchnią wody.Wyjmujemy łyżką cedzakową,następnie surowe jajko roztrzepać z mlekiem i solą,maczać w nim delikatnie jajka w "koszulkach",panierować w tartej bułce.Smażyć na złoty kolor,delikatnie obracając( żeby nie uciekło płynne żółtko)-można podawać z ziemniakami i kapustą-smacznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.