kubus1842 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witam ! Pięknego dnia postanowilem upiec drożdżówkę ! Dodając skladniki dwa razy dodałem drożdże ! Po 2 godzinach rozpoczeło się pieczenie ! Ja tu patrze a tu po samą szybkę ciasto ! spoglądam na zegar a ty jeszcze 30 min pieczenia ! I pod wpływem wysokiej temperatury z kruszonki wytapiałe się maSŁO ! I co się kropla wytopiła to chlast na grzałke ! I potem dym i ogień buchający z grzałki ! Wystraszyłem się bardzo nalałem w miske wody wyłączyłem z prądu maszyne otwieram ją a tu dymu na całą kuchnie ! Wyjołem ciasto wraz z foremką i wstawiłęm do zwykłego piekarnika ustawilem na 130 stopni/c I drożdżak pięknie wyrósł nawet zakalec nie wyszedł ! No i poza tym to jak potem piekłem zwykły chlebek to w sałym domu pachnialo drożdżówką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.