ania45 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Zakupy kalafior 1 pieczarki 40dkg. brokuła ziemniaki około 1,5kg. marchew 1,5kg pietruszka ze 2 korzenie fasolka szparagowa pół kilo 3 cebule 2 margaryny obojętne jakie udka patyczki 1,5 kg. 2liście kapusty wykonanie margarynę pokroić i ułożyć na dnie garczka dość dużego na to udka przyprawione do woli przyprawamina udka kładziemy warzywa pokrojone w niezbyt cienkie plastry i tak wrstaw ziemniaków na to warstwa marchewki na to warstwa klafiora i tak do wyczerpania wszystkich warzyw oczywiście warstwy solimy na koniec przykrywamy liścmi z kapusty i na wolnym ogniu dusimy ok 1 godz. nie mieszamy sprawdzamy czy na samej górze warzywa są miękkie jeśli tak to łyżką wyjmujemy od spodu na talerz życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania45 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 mięso może być inna część kurczaka ,ale musi być surowe i przyprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Chyba się na to skuszę :lol: Tylko czy nie potrzeba na początku troszkę wody :) Wiem że jest tłuszcz , ale zanim warzywa zaczną puszczać sok > nie przypali się :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania45 Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 ja nie dodaję wody naprawdę proszę nie dodawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam ! Aniu wreszcie wykorzystałam Twój przepis :D . Zamiast udek były skrzydełka ... warzywa ,te co były w piwnicy ...nastepnym razem dodam kalafior ,albo brokuła . Bardzo smaczne ,a jak pachnie w kuchni :) !!!....i nie trzeba pilnować ,bo się samo gotuje .Wystarczyła zaledwie godzinka. Warzywa i mięso puściły sok i nic sie nie przypaliło . Polecam to pyszne danko "jednogarnkowe ". Dziękuję za przepis . Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania45 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Widzę ze wyszło ci swietnie i naprawdę nie trzeba nic pilnować bo to danie samo się ugotuje życzę smacznego i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.