Skocz do zawartości

Upiorne Paluszki....


mamalu

Rekomendowane odpowiedzi

225 g miekkiego masla

3/4 szklanki pudru cukru

1 jajko

1 lyzeczka ekstratu waniliowego

1 lyzeczka ekstratu migdalowego

2 i 2/3 szklanki maki

1 lyzeczka proszku do pieczenia

1 lyzeczka soli

3/4 szklanki migdalow obranych ze skorki...

Zgniesc ciasto z podanych skladnikow oprocz migdalow.Zwinac w folie i wstawic do lodowki na pol godziny.Wyjac ciasto formowac paluszki mniej wiecej wielkosci

malego palca na jednym koncu wcisnac migdal przeciety na pol.(tak w miejsce

paznokcia)Piec 10 mniut w temperaturze 200° C.studzic na kratce....

Ja dalam mniej ekstratu migdalowego i tylko 0,5 lyzeczki soli...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ps.mam nadzieje ze zdjecia sie wstawia:)

a przepis pochodzi z tego blogu..

http://mojewypieki.blox.pl/html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja mam pytanie odnośnie tego ekstraktu migdałowego. Co to takiego, jak wygląda, gdzie kupić? Laseczki wanilii widziałam, ale jeśli chodzi o ekstrakt migdałowy??? Czy można to zastąpić aromatem migdałowym (a może właśnie o aromat chodziło?) Z góry dziękuję za odpowiedź. A paluszki prezentują się bardzo oryginalnie i smacznie :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.