margaret65 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Przystawka szybka w wykonaniu a jaka apetyczna :). Pomidorki przekładane na przemian z serem mozarella plus czerwona cebulka i dekoracja :lol: czy nie wyglada apetycznie? Smacznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Pięknie :) A ta różyczka w środku :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wygląda apetycznie lecz to powinno znaleźć się w przekąskach a nie w słodkościach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wiolu masz racje :) sama nie wiem jak to sie stało ale to moja winna bo jeszcze sie tu nie zapoznałam w operowaniu i nie wszystko wiem ,nawet nie wiem gdzie moge sobie zapisac ulubione przepisy albo gdzie szukac moich przepisów które wpisałam ,bo ja widze na moim profilu tylko 4 ,wiec sama widzisz nie kumata jestem ale sie postaram :lol: chyba musze teraz skasować mozarelle i odnowa wpisać? -pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 :) Witaj nic się strasznego nie stało każdy zrobił jakąś pomyłke, nic nie musisz kasować , wystarczy że każde następne bedziesz dodawac pod właściwy adres i bedzie ok , a to Marcin przeniesie gdzie trzeba :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Robiłam już taką przystawkę,posypywałam bazylią...takiej różyczki nie umiałabym zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrotka85 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ta potrawa nazywa się Caprese. To typowa włoska przystawka. I tak właściwie to powinno się ją wykonać tak: pokroić w plastry pomidory oraz odsączone kulki mozzarelli i przełożyć na przemian na półmisku, polać sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego posypać grubo zmielonym pieprzem udekorować posiekaną bazylią. Ma ona odzwierciedlać włoską flagę. Ja ponadto posypuję lekko pomidory i mozarellę przed polaniem sosem solą i dodaję do sosu także oregano. Wersji z czerwoną cebulą jeszcze nie testowałam, ale na pewno spróbuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 lekka i fajna przystawka. Mi osobiście bardzo smakuje. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ja robię tak samo jak wrotka. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 ja tez, nie wyobrazam sobie tej przystawki bez oliwy i octu balsamicznego, przyprawione oczywiscie sola i pieprzem, i duuuuuuuza ilosc bazylii, nie siekam cale listki wygladaja ladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Pyszna przystawka. Ja robię jeszcze pomidory z fetą i czerwoną bazylią, bez żadnego sosu tylko sól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 sol do fety? nigdy jej juz nie sole bo i tak jest bardzo slona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Mart, przepraszam za nieścisłości w sprawie soli. Dla mnie słoność fety jest oczywista, natomiast pomidory można solić lub nie. Ja je delikatnie solę. Fetę kroję w kostkę, zalewam oliwą na ok. 1 godzinę, odsączam i dopiero wtedy używam do sałatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotlecik Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Też używam oliwy z oliwek,ale staram się nie dodawać octu blasamicznego-jakoś psuje mi smak. No i wydaje mi się,że lepiej nie szatkować bazyli gdyż pełnię smaku i aromatu zachowuje kiedy pozostaje nietknięta. Zdarza mi się zrobić małą wariacje na temat tego dania i doadaję do noego czerwoną paprykę:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.