Skocz do zawartości

Babka Z Majonezem


margaret65

Rekomendowane odpowiedzi

Babka z majonezem :)

Składniki:

- 4 jaja,

- 1 szkl. cukru,

- 3/4 szkl. mąki tortowej,

- 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej,

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,lekko czubata

- aromat waniliowy,

- 1,5 łyżki kakao,

- 1 słoiczek majonezu Hellmans Babuni (250ml).

Wykonanie:

Zółtka utrzeć z cukrem, dodać majonez, aromat i ubić na pulchną pianę. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem.Oddzielić 1/4 ciasta i dodać kakao.Resztę podzielić na 2 części.Jedną wylać do formemi przełożyć ciastem z kakaem i pozostałym jasnym ciastem.Piec ok. 50 min.Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Maćku jeżeli mogłabym pomóc to ja mam troszkę inny przepis ,ale daję też na 4 jaja 1 łyżeczkę proszku-taką jak uda się nabrać z torebki. W moim przepisie są 3 łyżki majonezu i nie dzielę ciasta i nie robię z kakao. Myślę ,że nie namieszałam...pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.