margaret65 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Składniki: Masa: 600 ml słodkiej kremówki, 400 g pastylek miętowych(są to pastylki miętowe oblane czekoladą, pakowane w zielonym sreberku i sa na wagę) , 3łyżeczki żelatyny i 2 łyżki cukru. Biszkopt. Wykonanie: Upiec biszkopt( każdy na swój sposób). Kremówkę z pastylkami zagotować (ciągle mieszając). Włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia sztywno ubić, rozpuścić żelatynę z cukrem w 1/2 szklanki wody i dodać do masy. Masę wylać na biszkopt. Smacznego! Uwagi: Na ciasto można przygotować lukier miętowy albo polać polewą czekoladową według uznania i gustu. Przepis na lukier miętowy: 1 szklanka cukru pudru, 2 łyżki likieru miętowego. Cukier puder zmiksować z likierem i taką ilością wody, aby powstał gęsty lukier.Można też na masę miętową zrobić bitą smietane z żelatyną lub kolorową galaretką i posypać startą czekoladą. Smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ciasto bardzo mnie zaintrygowało ale nie mam pojęcia jak wyglądają te cukiery ani gdzie można je kupić. Margaret gdybyć miała te cukierki i zrobiła zdjęcie to byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ok nie ma sprawy kupię i z fotografuję ,ale pastylki miętowe są wydaje mi sie wszędzie:) żaden problem dla mnie napewno wkleje zdjęcie :) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 ja też będę czekała na zdjęcie placka,uwielbiam pastylki miętowe. Pozdrawiam Ewa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Zdaje się, że takie pastylki miętowe widziałam ostatnio w Biedronce. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witajcie dziewczyny :) , Myślę,że to chodzi o pastylki miętowe "Goplany" uważam,że te są najlepsze, można też dostać w marketach pakowane w pudełka pastylki firmy Nestle"After Eight" :lol: uwielbiam miętę więc i ciasto powinno być smaczne :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 tak to są te pastylki miętowe:) i zapewniam ,ze ciasto smakuje super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Jestem bardzo zainteresowana tym ciastem i jeżeli kupię dziś pastylki to jutro zrobię . Przeraża mnie jednak taka ilość żelatyny --oczywiście moim zdaniem 8 łyżek to o dużo za dużo...nawet 8 łyżeczek to duża ilość. Margaret ..co Ty na to...proszę o odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terka Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Zrobiłam to ciasto i też wydawało mi się że za dużo tej żelatyny więc dałam tylko 2 łyżki,wyszło bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Terko dziękuję za pomoc -też wydaje mi się ,że to dosyć....przy 8 łyżkach to wyszłaby skała. Niestety dziś nie zrobię bo nie udało mi się kupić pastylek-muszę jechać do miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 A ja robiłam dziś no i masa nie chciała się ubić :evil: póżniej wszystko się zważyło :cry: uratowałam to wszystko dodając śnieżkę :lol: jutro wkleje zdjęcie.Jestem ciekawa jak wyjdzie :P :P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Ja wszystkich bardzo przepraszam :) za pomyłkę w przepisie :evil: ale pózno wpisywałam te przepisy i chyba mi sie cos na oczy rzuciło-jeszcze raz przepraszam:( powinno być 3 łyżeczki żelatyny,ale widze ,że każdy zauwazył pomyłke i jako fachowcy daliscie sobie radę -bardzo mi głupio :cry: przepraszam i obiecuje poprawę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jak pisałam ,miałam problem,no i dałam dwie śnieżki ,więc żelatyne nie dawałam :)a krem jest taki jak te pastylki miętowe ,słodki:-) polałam polewą czekoiadową.Mi bardzo smakował placek,a jeżeli ktoś lubi gorzką kawe i do tego kawałek ciasta to po prostu pycha mniam ,mniam :) :evil: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Ewuniu bardzo ładnie to ciasto się prezentuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.