figiel Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ewo ciasto apetyczne ...dobrze ,że wstawiłaś zdjęcie ,bo jakoś nie mogłam sobie wyobrazić tej masy miętowej ,wcale nie wygląda na rzadką ..ładnie przyozdobiłas . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ewa cieszę się,że ci placuszek wyszedł i gratulacje a co do mięty to teraz sprobuj może zrobic mój drugi przepis na super placek miętowy z mieta suszoną ,jest prze dobry i taki inny a prosty w wykonaniu -pozdrawiam cieplutko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Ja mam pytanie czy moga byc czekoladki mietowe zamiast tych pastylek bo u mnie nie ma takich cukierkow,a ztego co wiem to nie sa nadziewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Wydaje mi się ,że czekoladki nie będa dobre a te pastylki są w biedronce napewno bo ja kupowałam -sprawdz -pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Margaret ja nie mieszkam w Polsce i tuwlasnie nie ma takich cukierkow tylko takie czekoladki (listki)o smaku mietowym szkoda ze nie moga byc bo mam wielka ochote na to ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Możesz spróbować ale nie wiem jaki będzie efekt :) te pastylki maja to do siebie że sa czekoladowe i maja w środku dużo białej masy miętowej ,spróbuj a nuz tez będzie smaczny placek lub zrób placek miętowy z suszonej mięty jest tez rewelacyjny ,wczesniej podawałam przepis napewno go znajdziesz :evil:-pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Margaret ciasto zrobilam jutro degustacja :-) .Zrobilam z czekoladek firmy After Eight.One tez sa nadziewane biala mietowa masa.Osobiscie nie dalam do tej masy zelatyny poniewaz ja jej nigdy nie uzywam bo bitej smietany.A masa sie super ubila.Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Cieszę się ,że ci wyszło i jestes zadowolona :-) pozdrawiam cieplutko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annar Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dziś upiekłam to ciasto na imieniny. Rewelacja ! Ta piana miętowa jest pyszna. Troche zmodyfikowalam przepis, bo dałam 300g pastylek, 500ml śmietany, a do żelatyny nie dodawałam już cukru - tylko 1 sniezke. Ciasto wyszlo bardzo slodkie. I nie robiłam już polewy. Naprawde warty polecenia. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIKI Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 a moze ktos wkei zdjecie tego ciasta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Kiki zdjęcie jest na pierwszej stronie, Ewunia dodała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julka05 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Super przepis na masę. Nowy smak ale bardzo dobry. Ja użyłam pastylek miętowych w czekoladzie z Biedronki i na górę tez polewa i płatki migdałowe. Polecam bo warto spróbować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Margaret i ja w końcu zdecydowałam się na Twoje ciacho...jest naprawdę smaczne i do tego zupełnie inne. Wszyscy pytali się w jaki sposób je zrobiłam. Na miętową piankę użyłam 1/2 litra śmietany i 25 dag pastylek i jak dla mnie to jest dość wyrażny smak,na wierzchu sa biszkopty i gruba warstwa polewy...aha...śmietany już wogóle nie słodziłam. Margaret należy Ci się 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Elu ciasto wyglada apetycznie !!!! .Też mam ochote je zrobić ...mam pytanie ,czy zagotowanie śmietany z cukierkami jest bezpieczne ? czy sie nie zwarzy ? ilu procentowej śmietany użyłaś ? Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.