Skocz do zawartości

Szarlotka Tutti-frutti


iwonia

Rekomendowane odpowiedzi

5 jajek,3 szkl.mąki, 1,5 szkl.cukru,kostka margaryny/1,5 lyżeczki proszku do pieczenia

budyń śmietankowy,jabłka,cynamon.

Z żółtek,0,5 szkl.cukru,mąki,proszku i margaryny zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i zamrozić

dwie z nich.Niezamrożonym ciastem wylepić spód formy,na wierzch położyć jabłka starte na grubych oczkach,posypać cynamonem,następnie ułożyć warstwę startego,zamrożonego ciasta,na to pianę

ubitą z 1 szkl.cukru i budyniem,na pianę zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta.Piec około 50 min

w temp.170.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.