Babciagramolka Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Jabłka pieczone z serkiem: Doskonałe na jesienny podwieczorek Czas :1 godzina Składniki : 2 duże soczyste słodkie jabłka 1 serek homogenizowany ( ja użyłam Danio waniliowy ) 1 jajko 2 łyżeczki cukru Jabłka wydrążyć .Miąższ wyjęty z jabłek pokroić drobno. Białko ubić z cukrem na pianę .Dodać żółtko i serek .Wrzucić pokrojone jabłko .Wymieszać .Jabłka nakłuć .Wypełnić serkiem . Ułożyć w foremce do zapiekania i piec w piekarniku przez 45 minut. Uwaga jak są mocno wydrążone mogą popękać . Ale lepiej by były lekko pęknięte niż nie dopieczone .Cała przyjemność w tym ,że rozpadają się pod dotknięciem łyżeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edi® Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Wygląda bardzo apetycznie, muszę to wypróbować, tak się zastanawiam czy te przyrumienione placuszki na wierzchu, to przypieczony serek ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babciagramolka Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Tak - to serek z piana z białek tak się przypieka. Trochę za długo trzymałam w piekarniku i jabłuszko mi lekko pękło -ale to nic i tak pyszne były. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 45 min to trochę nie zadługo jak na jabłko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ale śliczne jabłuszka!!! I zapewne pyszne. Mam wielką ochotę wypróbować ale też zastanawiam się nad czasem pieczenia. Mnie również wydaje się, że to trochę długo... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babciagramolka Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 :) To zależy jak duże są jabłka .Ja piekłam takie olbrzymy .Jeśli wybierzemy mniejsze to oczywiście trzeba je wyjąć wcześniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybcia Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Piekłam jabłka z tego przepisu.Moje piekły się pół godziny i były wspaniałe.Jabłka były kupione dosyć duże,piękne,chrupiące w Biedronce.Napewno nieraz jeszcze będę je piekła,są wyśmienite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makO Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Piekłem wczoraj! Wyszły pyszne! Do masy proponuję dodać garść sparzonych i posiekanych rodzynek oraz szczyptę cynamonu. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Robiłam takie jabłka, ale do masy dodawałam jeszcze rodzynki (dla tej części rodziny, która je lubi :D ), do innych pokrojone migdały, a do jeszcze innych skórkę pomarańczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.