Malwi Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 ja sie zajadam pledwica z indyka o obnizonej zawartosci tluszczu "swiat drobiu"(0,5g bodajze) ale za to mnoooostwo chemi...na razie trudno mi cos o niej powiedziec blizej bo jestem 3ci dzien dopiero na diecie, poki co mam mieszane uczucia jak ja jem... :)??: jak ktos zna jakis lepszy zamiennik to bylabym wdzieczna :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bozena66 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 A masz ksiązke po polsku czy jakiś oryginał? w mojej wyraznie napisano ze mąka ale moze to jest bład tłumaczeniowy? Moja książka tak jak Czeremchy poszła do ludzi, ale mam książkę z przepisami. Tam używa się wyłącznie słowa: maizena. Niestety nawet osoby, które bardzo dobrze znają francuski nie mogą dojść do porozumienia czy to jest mąka, czy skrobia kukurydziana. Ja używam skrobii, ale do końca nie jestem pewna, czy o to chodziło Dukanowi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bozena66 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witaj Czeremcho, dawno Ciebie u nas nie było. Widzę, że dieta ma sie całkiem nieźle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witajcie nowe forumowiczki! Życzę Wam udanego odchudzania i wytrwałości w dążeniu do celu :). A teraz dziewczyny z III fazy - zobaczcie, co udało mi się wyczarować. A jak pachnie! Teraz przynajmniej wiem, że jem razowy chlebek :roll::);). Jak wystygnie pokroję go i zamrożę po dwie kromeczki. Tak będzie bezpieczniej bo inaczej zjem go od razu, a to nie było by najlepiej dla diety ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyla Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Moja książka tak jak Czeremchy poszła do ludzi, ale mam książkę z przepisami. Tam używa się wyłącznie słowa: maizena. Niestety nawet osoby, które bardzo dobrze znają francuski nie mogą dojść do porozumienia czy to jest mąka, czy skrobia kukurydziana. Ja używam skrobii, ale do końca nie jestem pewna, czy o to chodziło Dukanowi ;) Aaaa widzisz bo ja mam tylko ta podstawowa ksiazeczke i tam jest mąka dlatego się tak upierałam :) w związku z tym mam pomysł... przy nastepnej protalce postaram sie nie uzyc maczki i zobaczę jaki tego bedzie efekt, przeciez wywar bardziej wodnisty tez da się zjeść :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyla Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 mmmm Pola wygląda apetycznie ;) byłabym zapomniala, rówiez witam nowe kolezanki :))) i zycze powodzonka :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeremcha Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witaj Czeremcho, dawno Ciebie u nas nie było. Widzę, że dieta ma sie całkiem nieźle :) Witam Bożenko,jestem cały czas z Wami ale nie mam zbytnio czasu pisac.Dietka jest super,chudnę,chudnę,chudnę :roll: Własnie zrobiłam piernik z przepisu Śliweczki,jest pyyyyyyyyyyyyyyszny! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Hehe,moja córka widząc jak tworzę różne cuda z otrębów i mąki kukurydzianej zapytała czy umiałabym stworzyć z tych otrębów kiełbasę :roll: Hihi,ale ja tak zdolna nie jestem niestety :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Własnie zrobiłam piernik z przepisu Śliweczki,jest pyyyyyyyyyyyyyyszny! :) Ooo,Czeremcha piecze ciasta ;) :) :) ;) :) :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bozena66 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Hehe,moja córka widząc jak tworzę różne cuda z otrębów i mąki kukurydzianej zapytała czy umiałabym stworzyć z tych otrębów kiełbasę :roll: Hihi,ale ja tak zdolna nie jestem niestety :) A po co kiełbasa z otrębów, przecież my możemy mięsko... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 A po co kiełbasa z otrębów, przecież my możemy mięsko... :) My tak,ale córka mi podjada moje protalowe jedzenie i mówi że bardzo smaczne,tylko kiełbasy z otrębów jeszcze nie jadła,bo stwierdziła że ja to już wszystko z otrębów umiem tylko nie kiełbasę :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeremcha Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ooo,Czeremcha piecze ciasta ;) :) :) :) :) :roll: Piekę bo to są dietetyczne ciasta a nie dietetycznych nie piekłam żeby nie kusiły :) Proste! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Piekę bo to są dietetyczne ciasta a nie dietetycznych nie piekłam żeby nie kusiły :roll: Proste! :) Hehe,ale się obśmiałam siostra!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwi Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 wreszcie zrobilam sobie swoj suwaczek :roll: na razie nic sie na nim nie zmienilo, bo jeszcze sie nie warzylam, mysle ze w piatek spokojnie moge podac pierwsze wyniki ;) ja na ciasta bede mogla sie skusic dopiero za jakis miesiac...mam nadziejeze za miesiac :) a wtedy na pewno wyprobuje ktorys z nizej podanych przepisow ;) pozdrawiam! :) ________________________________________________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.