Śliweczka Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witaj Śliweczko!!! Widziałam że dodałaś nuttellę fajowo :D :D :-D a jakiego mleka w proszku używasz? M Witaj Milenko !!! Niestety nie robiłam tej nutelli,jeszcze nie szukałam odtłuszczonego mleka w proszku,ale muszę poszukać bo marzy mi się biszkopt przełożony nutellą...mniam :mrgreen: Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaa Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 doda777 już nie mogę się doczekać II fazy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 :mrgreen: :D :D :-D :D :grin: :grin: :grin: :grin: https://www.youtube.com/watch?v=WG7DXkngURY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milenka Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenox Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 cześć, ależ wynik, gratulacje! to teraz pisz, jak to robisz :D proszę przedstawić nam tu jeden dzień z życia lenoxa :D oczywiście chodzi o jedzenie, co jesz, kapewu? :mrgreen: Witaj chetnie podziele sie moimi doswiadczeniami z mich 30 dni mam nadzieje ze komputery wasze wytrzymaja. i tak -rano serek lighy wiejski z jogyrtem lub serkiem fromage -pozniej po poludniu zaczynam od dwuch udek ,pozniej wolowina (gotowane) i rybka wedzona lub pieczona.jogyrt.mleko sledzie w occie (ti do wyboru co mam pod reka lub na co mam chec) nie smaze ,nie uzywam tlusczu.(czasami cos upieke w piekarniku) -praktycznie nie uzywam soli,przypraw uzywam srednio ale tylko ziolowe. itak przez pierwszy caly etap teraz w etapie B+W -rano serek ze szczypiorkiem yogurt -przed obiadem 2-3 pomidorki -pozniek zalezy na co mm chec ale to jest to co byle w pierwszym plus mizeria z jogurtem pomidory z jogurtem,salata z jogurtem,marchew tarta z jogurtem.ogorki i papryka konserwowa nie jem zadnych dodatkow i specjalnie nie pichce bo nie mam czasu.moze surowe zasady ale to sa podstawowe zasady i ich sie trzymam. a i co na jwaniejsze nie pije nic poza woda i mlekiem (przez ten okres wypilem 5 herbat i z 5 kaw ) a wodepije nie prze caly dzien ale wyczytalem na poczatku ze powinienem pic w czsie jedzenia jesc i pic duzo wody tak wiec idzie mi jej do 3 l dziennie jem duzo i to wieczorem bo w dzien nie ma czasu chociaz wiemze to blad bo jak pisza powinienem jesc jak tylko poczuje glod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witaj chetnie podziele sie moimi doswiadczeniami z mich 30 dni mam nadzieje ze komputery wasze wytrzymaja. i tak -rano serek lighy wiejski z jogyrtem lub serkiem fromage -pozniej po poludniu zaczynam od dwuch udek ,pozniej wolowina (gotowane) i rybka wedzona lub pieczona.jogyrt.mleko sledzie w occie (ti do wyboru co mam pod reka lub na co mam chec) nie smaze ,nie uzywam tlusczu.(czasami cos upieke w piekarniku) -praktycznie nie uzywam soli,przypraw uzywam srednio ale tylko ziolowe. itak przez pierwszy caly etap teraz w etapie B+W -rano serek ze szczypiorkiem yogurt -przed obiadem 2-3 pomidorki -pozniek zalezy na co mm chec ale to jest to co byle w pierwszym plus mizeria z jogurtem pomidory z jogurtem,salata z jogurtem,marchew tarta z jogurtem.ogorki i papryka konserwowa nie jem zadnych dodatkow i specjalnie nie pichce bo nie mam czasu.moze surowe zasady ale to sa podstawowe zasady i ich sie trzymam. a i co na jwaniejsze nie pije nic poza woda i mlekiem (przez ten okres wypilem 5 herbat i z 5 kaw ) a wodepije nie prze caly dzien ale wyczytalem na poczatku ze powinienem pic w czsie jedzenia jesc i pic duzo wody tak wiec idzie mi jej do 3 l dziennie jem duzo i to wieczorem bo w dzien nie ma czasu chociaz wiemze to blad bo jak pisza powinienem jesc jak tylko poczuje glod. otręby?chlebek protalowy? nic z tych rzeczy nie jesz? a jednak sól....kurde, jak Ty zmordujesz pierś bez soli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 ale się uśmialam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenox Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 otręby?chlebek protalowy? nic z tych rzeczy nie jesz? a jednak sól....kurde, jak Ty zmordujesz pierś bez soli?? TU SA WAZNE INFORMACJE CO DO PICIA I WODY CYTAT Z DRUGIEJ STRONY TEGO PORTALU Pij duzo wody -Jedz tak często jak chcesz! -Nigdy nie omijaj posiłku! -Zawsze miej pod reką produkty niezbędne w tej diecie. -zanim coś zjesz, upewnij się,że produkt znajduje sie na liście -Pij w trakcie jedzenia!! ,, z niezrozumiałych dla mnie przyczyn w swiadomosci zbiorowej wciaż pokutuje przestarzałe, pochodzące jeszcze z lat siedemdziesiątych zalecenie , by nie pić w trakcie jedzenia. . Zasada ta,która nie ma zadnego znaczenia dla ogółu ludzi , może okazac się zgubna dla tego , kto poddał się diecie . Zaniedbując bowiem picie przy jedzeniu , narazami się na zapomnienie piciu w ogóle. Ponadto picie przy jedzeniu : -zwiększa objętość kęsa pokarmowego - powoduje uczucie sytości -a nawet przepełnia żołądek -woda rozpuszcza pokarmy , spowalnia proces ich pochłaniania -przedłuża uczucie sytości. -chłodna lub zimna woda obniża ogólną temperaturę pokarmów zawartych w żołądku , które organizm będzie musiał ogrzać przed przeniesieniem do krwi . Zyskujemy czas i tracimy kalorie. ,, jak widzisz, jesli ktoś pisze zeby nie pic w trakcie jedzenia bo rozrzedzamy soki trawienne pisze totalną bzdurę. Przesąd ten jest absurdalny i niepotwierdzony a wręcz niezgodny z prawdą. ZADNYCH PRODUKTOW KTORE NIE BYLY WYMIENIONE NA SAMYM POCZATKU ZADNYCH OTREB I ZADNEGO PIECZYWA TYLKO TO CO NA LISCIE PODSTAWOWEJ WSZYSTKO CO JEM TO POPIJAM WODA SEREK JOGURT CZY POMIDORY(W DRUGIM ETAPIE) WIEM I ZDAJE SOBIE SPRAWE Z TEGO ZE WIEL OSOB NA POCZATKU JAK CIAGNALEM PIERWSZY ETAP TO REAKCJE BYLY ROZNE....ALE POWIEM TAK MOJE PANIE JAK ZNAM HISTORIE ZADEN Z WYNALAZCOW NIGDY NIE TRZYMAL SIE ZADNYCH ZASAD LAMAL WSZYSTKIE ZASADY I PRAWA NIE ZWAZAJAC NA KONSEKWENCJE,CHODZILI ONI WLASNYMI SCIEZKAMI I WIEKSZOSC TO Z POD ZNAKU WODNIKA. TO SA MOJE DOSWIADCZENIA I BEDE RAD JA SIE KOMUS TO PRZYDA ,JA WIEM ZE JESTEM NA DOBREJ DRODZE I NIE ZMIENIE JEJ,WIEM ZE MOJ UPOR BEDZIE WYNAGRODZONY W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOSCI A WTEDY.................... JUZ BEDZIE TYLKO DOBRZE. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenox Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 otręby?chlebek protalowy? nic z tych rzeczy nie jesz? a jednak sól....kurde, jak Ty zmordujesz pierś bez soli?? A ZAMIAST SOLI TO BIORE PIERSIATKA UGOTOWANE I SMARUJE TAK DELIKATNI KECZAPEM LUB MUSZTARDA(BARDZO CIENKO) LEPSZE TO NIZ SOL BO ONA ZATRZYMUJE WODE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenox Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 A I CO NAJWAZNIEJSZE NI WIDZE ZADNYCH ALE TO ZADNYCH SKUTKOW UBOCZNYCH JESTEM CALKOWICIE ZDROW BEZ EKSCESOW ZOLADKOWO NERKOWYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Wow Lenox sie zaparles niezle :D Gratuluje wyniku. A ja zrobilam sobie nutelle light bo jak zobaczylam przepis to o niczym innym nie moglam myslec(wiem, wiem desperatka ze mnie :-D )ale wlasnie tego mi brakowalo bo ostatnio z tymi przestojami wagi ciezko pozostac zmotywowanym :D)) Jedyny minus jest taki ze mleko w proszku, to odtluszczone tez, zawiera bardzo duzo wegli(no ale wszystkiego miec nie mozna)i mysle ze raz na jakis czas mozna sie wynagrodzic. Jesli ktos bedzie w przyszlosci robil to mam od razu pytanie- w przepisie napisano ze wszystki pudry(mleko, kakao, slodzik)nalezy najpierw 'zmiksowac' tak aby nie bylo zadnych grudek...no i teraz tak- jak z samych pudrow moze wyjsc gladka masa bez grudek? na sucho? :mrgreen: Czy to mleko w pudrze trzeba najpierw rozcienczyc z woda? Ja zrobilam bez rozcienczania, tylko jak wymieszalam wszystko to dodalam 2 lyzki chudego mleka- i to bylo wyzwanie bo faktycznie trzeba sie naucierac zeby masa sie zrobila gladka. Na koniec- jak wszystko utarlam to byla fajna konsystencja tylko jak na moj gust troche zbyt kleista, wiec dodalam extra lyzke mleka, i bylo ok przez 3 min bo potem to wszystko strasznie stwardnialo. Kompletny ze mnie laik jesli chodzi o mleko w proszku i bede wdzieczna jak ktos wspomoze jakimis wskazowkami. Z gory dzieki! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Buu...nikogo juz nie ma? <placz> A ja jutro kolejny egzamin z ranca i zamiast powtarzac siedze na forum :D pustym forum... :mrgreen: Ehh... Dobranoc wszystkim, kolorowych snow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallina Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Cześć Śpioszki :mrgreen: Widzę,że stało to się prawie regułą,że jestem pierwsza :D Zaraz za mną będzie Bogi i Pola a potem reszta towarzystwa.Śliweczka jak pożegna gości też przyleci na kawkę.Ciężki dzień dziś mam.Testy,kursy,ale wieczorem miłe spotkanie z przyjaciółmi i pewnie grzeszki(jakie to miłe,że w III fazie czasem można :D ).Co to będzie,jak już będę za 2 miesiącew 4 fazie,bez Was już nie potrafię nawet dnia zacząć,będę tu dalej przychodzić.Pozdrawiam,cieszę się chudzinki i Lenox,że Wasza waga w różnym tempie,ale spada,życzę wielu sukcesów w chudnięciu.Miłego dnia [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogi Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 witam tradycyjnie z ranka i przy kawce, jesem pod wrażeniem wyniku Lenoxa , ja tez nie jem chlebka protalowego, otręby jakos omijam:(, ale za to wcina kogel mogel robiony na słodziku, i krem protalowy/ cytrynowy, kawkaowy/.Udao mi się kupic jogurty greckie maja 0% tłuszczu i są ok. pozdrawiam piątkowo i spadam do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi