anachoda Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 malutka jestem bo mam tylko 158cm :mrgreen: a można jeść dowolną ilość tych jogurtów?? a co z ciepłym mlekiem i płatkami?? Cześć anusiaanulka:) O płatkach to zapomnij. Tutaj same białeczka na początek. Jajka chuda wołowinka,drób,cielęcina.Żadnej wieprzowinki,chudy nabiał. Dukan piszę ,że nie ma ograniczeń w spożywaniu.Ale ja staram się pilnować i nie obżerać. Od jutra zaczynam naprzemienną ,nawet nie mam specjalnie ochoty na warzywa. Do tej pory 3,5 kg w dół:oops: Ps.dzięki za linka do Zebry Śliweczko:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anusiaanulka Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 to co ja mogę jeść przez cały dzień żeby nie czuć głodu??? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 cytuję Dukana: "Chudy nabiał o owocowych smakach jest dozwolony w umiarkowanej liczbie (dwa razy dziennie), jednak ci, którzy pragną od razu uzyskać piorunujące efekty kuracji, powinni go unikać w fazie uderzeniowej." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 to co ja mogę jeść przez cały dzień żeby nie czuć głodu??? :oops: kefir 0%. jogurt naturalny 0%, chudy ser biały 0% (np. piątnicy), dowolna ryba - ryba wędzona, ryba pieczona lub smażona (bez tłuszczu), w sosie własnym, byle nie w oleju lub pomidorach, szynka chuda drobiowa, indyk, kurczak (najlepiej pierś) gotowana, smażona, grillowana, pieczona, jaja w każdej postaci, przyprawy dowolne, ewent. odrobina musztardy, najlepiej dijon, ewent. kawałek ogórka konserwowego, cebulka konserwowa. Woda, herbata, kawa, ziółka, chude mleko, cola zero lub light - jeśli cokolwiek słodzisz, to słodzik. Jest wątek dotyczący przepisów na I fazę. Smacznego :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anusiaanulka Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 dzika dziękuję a już myślałam, że będzie tak kolorowo :D Zacznę moją dietę od wtorku bo jutro to muszę zakupy jakieś zrobić :D Mam nadzieję, że wytrwam :mrgreen: :oops: :-( Trzymajcie za mnie kciuki - PROSZĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Heloiza Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam Proteinki! I ja wkleiłam sobie suwaczek! Mam nadzieję, że trzymacie dietkę?:mrgreen: Pozdrawiam Wszystkich! Heloiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dzisiaj mam dzień konia:nic tylko bym jadała i jadła... Zrobiłam pieczeń rzymską z sosem czosnkowym; cała moja rodzinka wcinała i prosiła o jeszcze :oops: A przed chwilą, o zgrozo, zajadałam się zebrą. Smaczne to to, nie powiem Chyba idę zaraz spać by już nic więcej dziś nie zjeść. A jutro to na wagę nawet nie spojrzę :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maho Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 dzika dziękuję a już myślałam, że będzie tak kolorowo :D Zacznę moją dietę od wtorku bo jutro to muszę zakupy jakieś zrobić :D Mam nadzieję, że wytrwam :mrgreen: :oops: :-( Trzymajcie za mnie kciuki - PROSZĘ!!! nie ma sprawy ;] i pamiętaj - jedz tyle ile chcesz, nie ograniczaj się w ilości tylko w rodzaju jedzenia ;D i pij dużo dużo wody pozdrawiam Cześć Heloizo - też skusiłam sie na suwak z dietą jakoś daję radę ;] pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dzisiaj mam dzień konia:nic tylko bym jadała i jadła... Zrobiłam pieczeń rzymską z sosem czosnkowym; cała moja rodzinka wcinała i prosiła o jeszcze :D A przed chwilą, o zgrozo, zajadałam się zebrą. Smaczne to to, nie powiem Chyba idę zaraz spać by już nic więcej dziś nie zjeść. A jutro to na wagę nawet nie spojrzę :D Hehe, MamoKasiu, widzę coraz więcej podobieństw - co prawda większość dnia spędziłam na targach i jadłam niedużo, ale odkąd do domu przyszłam!!!!... zgroza!!!! i też pieczeń rzymską i moją chudą zebrę :mrgreen: tak a propos - zebra (w każdym razie ta moja niesłodka chudzina) duzo lepsza jak się ją je nie bezpośrednio z lodówy, tylko postoi - taka budyniowata się robi.. a ja od wtorku znowu warzywka - mam w planach sałatę z krewetkami z grilla i faszerowaną paprykę :oops: A jutro po dwutygodniowej przerwie związanej z bliżej nieokreslonym choróbskiem znowu idę na basen!!!!! ciekawe, czy będę lepiej wyglądać w kostiumie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 dzika dziękuję a już myślałam, że będzie tak kolorowo :D Zacznę moją dietę od wtorku bo jutro to muszę zakupy jakieś zrobić :D Mam nadzieję, że wytrwam :mrgreen: :oops: :-( Trzymajcie za mnie kciuki - PROSZĘ!!! Zobaczysz, nie będzie tak źle - na początku się wydaje, że bedzie strasznie monotonnie, a potem się rozkręcisz - na forum jest sporo przepisów, a z każdym dniem i Tobie się będą rodziły nowe pomysły kulinarne.. a po paru dniach to nawet nie kusi, jak inni jedzą "niedozwolone" rzeczy.. a ponieważ naprawdę szybko widać pierwsze efekty, to to mobilizuje i nakręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Dziękuję asienka19873,udało się z tym suwaczkiem.Teraz widać moją słoniowatą wagę :D . Dołączam się do tego co napisała dzika,anusiaanulka-będzie dobrze.Kiedy ja zaczynałam stosować dietę tj.1 stycznia,nie było jeszcze na forum tylu przepisów na jedzonko nam dozwolone.Musiałam sama wymyślać co by zjeść zgodnego z dietą i jeszcze na dodatek żeby było zjadliwe.Teraz dużo dziewczyny podpowiadają i można jeść smacznie,a zarazem "nie grzeszyć" jedząc niedozwolone żarełko :oops: .Po kilku dniach przyzwyczaisz sie do dietowego jedzonka ,a z czasem wejdzie Ci to w nawyk :-( Ja gotuję osobno mojej rodzince (mąż i czworo dzieci ) ale nie kusi mnie już podjadanie co smaczniejszych kęsów z ich obiadków. Dasz radę!!! Trzymam kciuki za Was wszystkie kochane dziewczynki!!! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milenka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Hejka moje kochane:) Serdecznie witam new odchudzaczki:)) dacie radę, a szybkie wyniki będą Was niesamowicie mobilizować!!! Jak to w poniedziałki bywa, zważyłam się i kilogramik w dół hihi A jak u Was dziewczynki? Pozdrawiam serdecznie, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgonek Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam wszystkie Panie, zrobiłam nowy suwaczek z dag, udało się, a że w fazie z warzywami spadam o 300-400 dziennie, chciałam to jakoś odznaczć. Tu uwaga, po kg trzeba napisać kropkę, nie przecinek, to był mój błąd. Od jutra znowu same proteinki, czuję się świetnie i nie chcę słuchać, że Wam ciężko :mrgreen: , Pamiętajcie (MamoKasiu i Dzika) możecie jeść do woli, więc nie miejcie wyrzutów sumienia z powodu obżarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 dzika smakuje mi zebra, ale mam kilka pomysłów co do innych deserów na zimno; dziś idę po produkty i będę improwizować. Chce zrobić coś a'la serniczek. O efektach powiadomię Co do wagi dzisiejszej; pokazuje 40dag więcej niż wczoraj. Ale pocieszam się, że większość ze mnie wyleci :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi