minia51 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Składniki 1 główka czerwonej kapusty 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru troszkę octu (niepelną łyżkę) kapustę poszatkować, obgotować (ale nie rozgotować), odcedzić. Do ciepłej dodać pokrojoną w kostkę cebulę,sól, pieprz, cukier i ocet. dokładnie wymieszać.Wystudzić. Ja robię tę sałatkę na 2 dni. Podaję na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Polecam ,bo sałatka pyszna ......można jeść na zimno i na ciepło ...ja wolę ten pierwszy sposób :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Można dodać trochę podsmażonego boczku. A do modrej kapusty rolada i kluski śląskie :evil: Pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 moja mama taka zawsze robi, mniam pycha:) choć jak dla mnie to troszke wiecej octu do smaku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 A moja mama zawsze dodawała jeszcze trochę utartego jabłka i przyprawiała sokiem z cytryny i majonezem (zamiast octu) - polecam, pyszna (i to koniecznie na zimno - wystudzona, nie musi stać w lodówce). Następnego dnia, jak postoi w lodówce i się lepiej "przegryzie" - również pyszna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.