teresap Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Ogórki są słodko kwaśne dobre do obiadu , zagrycha , ozdobne Ja bardzo je lubię otwieram i zajadam 4 kg. ogórków pokroić na pół ZALEWA 9 szk. wody + 1 szk soli zagotować i zalać ogórki i to ma stać 3 godz Po 3 godz układamy do słoików razem z marchewką pokrojoną w paski lub kółka + papryka 1 kg paski + seler pokrojony w księżyce +liście selera , liście pietruszki + cebula jak mała to cała lub na pół czy ćwiartkę + ziele angielskie + liść + gorczycę Ilość warzyw i zieleniny zależy od WAS Po włożeniu wszystkiego po trochu zalewamy ZALEWA 3 szk wody 2 szk octu 4 szk cukru Zagotować zalać słoik i i pasteryzować chwilkę Gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.