Skocz do zawartości

Ogórki - Ewy


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

Ogórki są słodko kwaśne dobre do obiadu , zagrycha , ozdobne

Ja bardzo je lubię otwieram i zajadam

4 kg. ogórków pokroić na pół

ZALEWA

9 szk. wody + 1 szk soli zagotować i zalać ogórki i to ma stać 3 godz

Po 3 godz układamy do słoików razem z marchewką pokrojoną w paski lub kółka + papryka 1 kg paski + seler pokrojony w księżyce +liście selera , liście pietruszki + cebula jak mała to cała lub na pół czy ćwiartkę + ziele angielskie + liść + gorczycę

Ilość warzyw i zieleniny zależy od WAS

Po włożeniu wszystkiego po trochu zalewamy

ZALEWA

3 szk wody

2 szk octu

4 szk cukru

Zagotować zalać słoik i i pasteryzować chwilkę

Gotowe

post-6127-1226846931_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.