ewciapg Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego podwójny filet z kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry żółtego sera 20 dkg przesmażonych pieczarek sól pieprz oregano Rozwijamy ciasto francuskie. Każdą połówkę piersi kroimy wzdłuż i przyprawiamy. Kładziemy na ciasto, po środku krótszego brzegu ciasta, pierwszą część piersi na to pieczarki, ser i szynkę, następną pierś kładziemy tak aby zachodziła na szynkę i dalej postępujemy w podanej kolejności. Następnie nacinamy nożem pasy ciasta francuskiego w odstępach 2 cm z jednej i drugiej strony. Ciasto zaplatamy na przemian raz lewy bok raz prawy, pamiętając o pozostawieniu przerw między pasami by mięso mogło odparować. Przekładamy do blachy i smarujemy ciasto żółtkiem. Pieczemy w piekarniku aż się zrumieni ciasto w 180 C. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGA Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Wygląda bardzo apetycznie i sądząc po składnikach myślę, że smakuje wyśmienicie. Wydaje mi się, że widziałam na forum podobny przepis tylko z innym nadzieniem. Dla mnie filet z kurczaka + pieczarki + szynka i ser żółty to doskonałe połączenie. Koniecznie wypróbuję i dodam opinię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGA Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zrobiłam. Polecam, rodzince smakowało. Wprowadziłam małą zmianę - bałam się że mięso nie będzie upieczone, pokroiłam je w kostkę i lekko przesmażyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.