ina12 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ciasto 2 szklanki mąki 1-2 łyżek oleju 4 dag drożdży 1/2 szklanki wody z mlekiem szczypta soli tłuszcz do blachy Dodatki 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 ugotowane jajka na twardo 3 pomidory 2 strąki papryki świeżej, może być konserwowa pęczek natki pietruszki lub koperku 20 dag.sera żółtego sól, pieprz i inne przyprawy według własnego upodobania Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie z mlekiem, dodać do przesianej mąki, dodać szczyptę soli i wyrabiać około 10 minut. Następnie wlać olej i dalej wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wyłożyć na wysmarowana blachę, zrobić podwyższony brzeg. Przygotować dodatki do pizzy. Warzywa umyć i oczyścić Jajka pokroić w plasterki Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w krążki Z umytej papryki usunąć pestki i pokroić w krążki Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Na nim ułożyć rozdrobnione jajka i jarzyny w dowolnej kolejności. Przyprawić do smaku. Wierzch posypać tartym serem. Piec około 1/2 godziny w temp. 180*C Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Dodatki można sobie również zwiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broker Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Dzięki za przepis ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.