Skocz do zawartości

Parówki w sosie cebulowym


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Parówki w sosie cebulowym

40 dag cienkich cielęcych parówek

2 średnie cebule

4 łyżki oleju słonecznikowego 200 ml rosołu (może być z kostki)

1 łyżka posiekanego świeżego koperku

1 łyżka ostrej musztardy

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka mąki pszennej

sól i pieprz do smaku

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Przesmażyć chwilę na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Zalać rosołem. Gotować ok. 10 min. Dodać koperek, musztardę i sok z cytryny. Posolić i popieprzyć do smaku. Sos zagęścić mąką. Parówki podsmażyć na 1 łyżce oleju. Przełożyć na półmisek. Polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody, lub kluskami półfrancuskimi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.