Skocz do zawartości

Oponki


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

[*]0.5 kg mąki

[*]0.5 kg twarogu sernikowego (np. Półtłusty)

[*]1 kostka masła ewentualnie miękkiej margaryny

[*]3 żółtka i 1 całe jajko

[*]2 łyżeczki sody oczyszczonej lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia

[*]1 opakowanie cukru waniliowego

Z podanych składników zagnieść ciasto( gdyby było zbyt klejące dosypać jeszcze troszkę mąki). Rozwałkować ciasto,podsypując mąką, na grubość ok.0.5cm. Wycinać szklanką kółka a w środku kieliszkiem małe kółeczka. Smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Upieczone opnki można obsypać cukrem pudrem.Smacznego!

post-6578-0-25013800-1384770699_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.