asienka19873 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Składniki: [*]0.5 kg mąki [*]0.5 kg twarogu sernikowego (np. Półtłusty) [*]1 kostka masła ewentualnie miękkiej margaryny [*]3 żółtka i 1 całe jajko [*]2 łyżeczki sody oczyszczonej lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia [*]1 opakowanie cukru waniliowego Z podanych składników zagnieść ciasto( gdyby było zbyt klejące dosypać jeszcze troszkę mąki). Rozwałkować ciasto,podsypując mąką, na grubość ok.0.5cm. Wycinać szklanką kółka a w środku kieliszkiem małe kółeczka. Smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Upieczone opnki można obsypać cukrem pudrem.Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.