albit Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ciasto francuskie z konfiturami: Ciasto francuskie kupuje w sklepie ( ja używam firmy Frosty ), wycinam kwadraty niewielkie i piekę 200 C przez 15 min. Nastepnie nakładam tam konfitury. Podaje tylko niewielkie ilosci bo dzieciaki przepadaja za tym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tartine Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 ja też używam tego ciasta. najszybciej zrobić jeszcze inaczej. kroję jeden płatek na 2 kwadraty, na wierzch kładę brzoskwinię pokrojoną na księżyce (po 3 w 2 rządkach) i do pieca na jakieś 20 min w 200 st. koniecznie lukruję po wystygnięciu. taka bomba smakowa, że hej, a przy tym zero bałaganu i wysiłku :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.