julianA Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 dla mnie tez piwo i żółtka to połączenie nie do przejścia. Zdecydowanie stawiam na przyprawy korzenne. a czasami dorzucam do tego pomarańczę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torko Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 jajek nigdy nie dawałam ale dzięki za przepis na bank spróbuję. Ostatnio w weekend cos mnie brało, nie miałam przypraw do grzańca w domu. Do piwa dąłam tylko cynamon i to dużo i cukier, tak się wypociłam po tym piwku a w pn rano jak nowo narodzona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzykowiec Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 też nie próbowałem opcji z jajkami :D ale co tam do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiem_co Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Brzmi dość ryzykownie, ale czemu nie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalvia Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Chyba jednak wole grzane wino niż piwo, nawet z tym jajkiem jego aromat mi nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodek90 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgadzam się! Trzeba na początku roztrzepać z gorącym płynem, żeby się nie ścięło, ale potem, po dodaniu do piwa to już poezja... <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuuza Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jestem wbity w krzesło... o czymś takim do tej pory nie słyszałem. Trochę boję się spróbować, bo brzmi to ekstremalnie, ale chyba odważę się... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewusia Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 najlepszy grzaniec z jakim mialam przyjemnosc sie spotkac to typowy góralski w jednej z karczm w zakopanem. mniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryska Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 O 1.12.2008 o 11:44, Beella napisał: Składniki: 0,5l piwa(wiadomo że należy zwiększyć ilość jak jest więcej osób) 2żółtka 3łyżki cukru 5goździków niewielką ilość cynamonu(ja dodaję na czubek noża ilość) Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości.Piwo mocno podgrzać nie zagotować.Dodać cynamon i goździki.Gorące piwo wlewać do utartych żółtek.Wszystko jeszcze podgrzać,aż troszkę zgęstnieje.Przelać do szklanek Może być miód zamiast cukru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Myślę, że można spróbować. Tylko dodać go osobno do piwa, nie ucierać z żółtkami. Żółtka utrzeć same, powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorba Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Bardzo lubię zwłaszcza zimą piwo na gorąco z żółtkami To prawdziwy grzaniec,natomiast latem piwko prosto z lodówki nie zastąpione w gaszeniu pragnienia. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez zorba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manea89 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Muszę spróbować z tymi żółtakami, do tej pory tylko goździki i trochę miodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAlutka Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 moja mama bardzo dobre grzane piwo z miodem i zółtkami robiłą własnie, mi nigdy tak dobre nie wyszło jaj Jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti3 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ja dodaje zawsze imbiru i miodu :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.