Skocz do zawartości

Zupa Serowa


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 3kostki serka topionego(po 10dag) 3szklanki rosołu z kostki 1/2szkl śmietany 18% 2łyżki mąki pszennej 3ząbki czosnku posiekana natka pietruszki i koperek(po łyżce) sól pieprz Przygotowanie: Zagotować rosół z kostki,dodać serki i podgrzewać na małym ogniu,dopóki serki się nie roztopią.Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do zupy i stale mieszając podgrzewać,aż zupa zgęstnieje.Dodać zmiażdżony czosnek,natkę pietruszki i koperek.Zagotować i podawać z grzankami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Beellciu,gotuję podobną zupę,ale z cebulą.Nigdy nie próbowałam z czosnkiem.Czy musi być zagęszczana mąką? Podsunęłaś mi pomysł na jutrzejszy obiad. :sad:

Witaj!Rowniez gotuje taka zupe ale troche inaczej mianowicie:ziemniaki obrane i pokrojone w talarki gotuje z 2 cebulami tez pokrojonymi w talarki,dodaje 3 kostki rosolowe i wody ok.1,5 l.Gotuje do miekkosci,potem to melaksuje.Nastepnie dodaje 3 serki topione ze szczypiorkiem/pojedynczo/i szybko je rozkrecam w zupce.Ostatnim akcentem jest dodanie sporej ilosci koperku.Nie dodaje smietany .Grzanki robie z chlebka pokrojonego w drobna kostke ,ktory smaze na oliwie z czosnkiem.Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.