Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Kapusta młoda na słodko kwaśno 1 główka młodej białej kapusty 5 łyżeczek cukru 2 łyżki octu spirytusowego sól i pieprz do smaku Kapustę umyć, pozbawić głąba i poszatkować. Zalać wrzątkiem. Posolić i popieprzyć. Gotować do prawie miękkości. Dodać cukier i ocet. Dusić jeszcze ok 5 min. Kapusta musi mieć zdecydowanie słodko kwaśny smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Mlodą kapustę obowiązkowo doprawiam jeszcze śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki, no i najważniejsze - duuuuużo zielonego koperku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Bahus napisał >Kapustę umyć, pozbawić głąba i poszatkować. Zalać wrzątkiem. Posolić i popieprzyć. Gotować do prawie miękkości. Dodać cukier. Dusić jeszcze ok 5 min. Kapusta musi mieć zdecydowanie słodko kwaśny smak.< A kiedy ocet? Na początku czy raczej wręcz odwrotnie? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Niedopatrzenie , (sorry) ocet dajemy razem z cukrem, Bahus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Bardzo dobra . Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adelajda Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Mozna dodac cząstki pomidora do duszenia... wtedy trochę mniej octu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.