Skocz do zawartości

Tagliatelle z kalafiorem i brokułami


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Tagliatelle z kalafiorem i brokułami

25 dag kalafiora

25 dag brokułów

2 średnie cebule

50 dag makaronu tagliatelle

12 dag przerośniętego wędzonego boczku

2 jajka

1 łyżka masła

200 ml gęstej kwaśnej śmietany

2 żółtka

sól pieprz i gałka muszkatałowa do smaku

Kalafior i brokuły umyć i podzielić na różyczki. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w drobne plasterki. Przesmażyć na patelni. Dodać cebulę. Zeszklić. Makaron ugotować 'al dente', w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę zmiksowaną z jajkami i żółtkami. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Całość smażyć lekko mieszając do zgęstnienia masy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.