Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki; 2kg ogórków 1,5szkl wody 1szkl octu 1szkl cukru sól koper gorczyca chrzan czosnek miód Przygotowanie: Ogórki obieramy i wzdłuż,solimy i odstawimy na godzinę.Z wody,cukru i octu gotujemy zalewę,studzimy. Z ogórków odlewamy wodę i układamy je w niewielkie słoiki.Kładziemy przyprawy,zalewamy zalewą i dodajemy po łyżeczce miodu.Zakręcamy i chwilę pasteryzujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.